Tarta tatin z Francji – kobieta.interia.pl


Smaczne ciasto z jabłkami

  • 1 i 1/2 szkl. mąki
  • 1/2 szkl. + 1 łyżka cukru
  • szczypta soli
  • 2/3 kostki masła
  • 1 jajko
  • 3–4 jabłka
  • tłuszcz i mąka do przygotowania formy

1. Z mąki, 1 łyżki cukru, soli, jajka i 1/2 kostki masła zagnieć ciasto. Odłóż w chłodne miejsce na 30 minut. Potem rozwałkuj na cienki placek.

2. Jabłka umyj, pokrój na cząstki. Wytnij gniazda nasienne, potem obierz ze skórki. Formę…

Czytaj więcej – źródło informacji



Czytaj więcej – źródło informacji

Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*